Zielsverbinding.nl

’Toch een lief kind, ook al ben ik boos’

MARIAHEIDE - Zoals regen, donder en bliksem deel uit maken van de natuur, zo horen tranen en boosheid bij de mens. Met af en toe huilen is niets mis, na regen schijnt de zon, en die boodschap heeft Wilma van der Wielen verpakt in het kinderboek ‘Watertraantjes’. Een eerste lezertje herkende de boodschap: ,,Ik ben toch een lief kind, ook al ben ik boos.”


Wilma van der Wielen leest haar dochter Naomi voor uit haar kinderboek. (foto Margot van Kleef)

In ‘Watertraantjes’ zit een regenwolk overvol en is daardoor verdrietig. Door waterdruppels te laten gaan, raakt de wolk opgelucht en is er ruimte voor de zon om te schijnen. Ook voor volwassenen zou het volgens Wilma goed zijn om emoties niet te onderdrukken: ,,Als je boos bent, zien andere mensen dat toch wel en de kans bestaat dat je die boosheid ontlaadt bij degene waar je het meeste van houdt. Als wij ouders gehoor geven aan de onrust van het kind en het hierin ondersteunen, dan kan er veel geheeld worden, ook in onszelf. Als je de schaduwkanten van jezelf erkent, het licht en donker in jezelf kent, pas dan kan de schoonheid ontstaan.” Vandaar dat ze schrijft onder de naam ‘Beauty Wilma’. De tekeningen in ‘Watertraantjes’ zijn afkomstig van Liesbeth Rutten.

‘Watertraantjes’ is verkrijgbaar voor een bedrag van  €17 euro (excl. verzend kosten) bij uitgeverij http://www.kirjaboek.nl/proddetail.asp?prod=boek%5F2948 of door het invullen van het contactformulier.

www.kirjaboek.nl