Vlierbessenpannekoek

 

280 gram bloem

2 eetlepels suiker

2 theelepels bakpoeder

1/2 theelepel baking soda

1/2 theelepel zout

480 ml karnemelk

1 groot ei

3 eetlepels boter, gesmolen en iets afgekoeld 200 gram rijpe en gewassen vlierbessen Olie om in te bakken

 Zeef de droge ingrediënten in een kom en meng ze goed met een garde. Maak in het midden een kuiltje. In een kleinere kom meng je vervolgens alle natte ingrediënten, even goed kloppen. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en giet het natte deel erbij. Meng met een garde tot alles goed nat is, maar een klontje hier of daar is helemaal niet erg, het deeg blijft erg dik. Teveel mengen zou er voor zorgen dat je pannenkoekjes straks minder goed rijzen. Voeg de vlierbessen toe en roer ze door het deeg met een lepel. Doe wat olie in de koekenpan (een gladde grilpan is ideaal) en laat de pan en de olie op middelmatig tot laag vuur in enkele minuten goed warm worden. Doe wat deeg in de pan en spreid het een beetje uit tot een rondje van ongeveer 10 centimeter doorsnede. Bak de pannenkoekjes in een paar minuten mooi goudbruin en draai ze om en bak ook de andere kant. Warm serveren met poedersuiker en/of ahornsiroop.

 

 

Paddestoelenkroketjes met bieslookmayonaise

 

Ingredienten:

200 gram gemengde paddestoelen

halve ui

1 teentje knoflook

4 dl bouillon

50 gram boter

60 gram bloem

losgeklopte eiwitten

paneermeel

Meng voor de mayonaise 2 eetlepels van je favoriete mayo met een halve eetlepel creme fraiche.

 

1 theelepel mosterd en fijngesneden bieslook.

 

Serveer de kroketjes met frietjes, als voorgerecht met salade of als borrel garituurtje.

 

Paddestoeltjes schoon borstelen. Paddestoeltjes in kleine blokjes snijden. Ui en teentje knoflook snipperen. Ui en knoflook aanzweten in een pan, dan paddestoelen toevoegen en meebakken. Op smaak brengen met peper en zout en dit mengsel weg zetten. Boter smelten in soeppan. Als de boter gesmolten is bloem toevoegen en op een laag vuur de roux gaar maken. De koude bouillon in 3 delen bij de warme roux gieten, tussendoor moet je de ragout glad roeren en even laten koken. Het paddestoelen mengsel toevoegen en de ragout op smaak brengen. Ragout laten afkoelen in de koelkast (Liefst 24 uur). De koude en stevige ragout in lange staven spuiten met spuitzak, en om de 4 cm doorsnijden. De salpicon 30 min in de vriezer zetten. De kroketjes gaan we nu doorhalen, eerst door de bloem dan het eiwit en daarna het paneermeel. Zorg dat ze overal goed dicht zijn. Leg de kroketjes weer 30 min in de vriezer en paneer ze nog een keer. De kroketjes zijn nu klaar om gebakken te worden of ingevroren voor later. Frituur ze op 180 graden in een paar minuten goudbruin even laten uitlekken op keukenpapier en klaar zijn ze.

 


 

Feiten over Honing en Kaneel


Ontdekt is dat een mengsel van honing (ongepasteuriseerde) en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een "wonderolie" (heel effectief) voor alle soorten kwalen.
Honing kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen wordt in de juiste dosering, het diabetes patiënten niet schaadt. (Dat moet je wel even uitzoeken).


Winny Weekly World News, een blad in Canada, van 17 januari 1995 heeft de volgende lijst van kwalen/ziektes opgegeven die genezen kunnen worden door honing en kaneel zoals dat door westerse wetenschappers werd onderzocht.
 
HARTKWALEN:
Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval. En voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.
In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de arteries en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing en kaneel de arteries en aderen her-vitaliseren.
 
ARTRITIS:
Artritis patiënten kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder drinken. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden genezen. In een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten  die door de artritis niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.

BLAAS INFECTIES:
Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel (of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het.  Dit vernietigt de bacillen in de blaas.
 
CHOLESTEROL:
Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen twee uren.
En zoals genoemd bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen.
Volgens informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.
 
VERKOUDHEDEN:
Zij die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang, dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.
 
MAAG DIE VAN STREEK IS:
Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren vanaf hun wortel.
 
GAS:
Volgens studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.
 
IMMUUN SYSTEEM:
Dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteri
?le en virale aanvallen. Wetenschappers hebben uitgevonden dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in grote hoeveelheden. Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen bacteri?le en virale ziekten te vechten.
 
INDIGESTIE:
Kaneelpoeder dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.
 
INFLUENZA :  GRIEP:
Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingredi
?nt bevat die influenza bacillen doodt en de patiënt redt van de griep.  
 
LANG LEVEN:
Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensspanne neemt toe en zelfs een 100 jarige, begint karweitjes van een 20 jarige uit te voeren.
 
PUISTJES:
Drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de wortel.
 
HUIDINFECTIES:
Leg honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.

GEWICHT VERLIEZEN:
Dagelijks
?s morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en 's nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water gekookt. Als je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Dus, het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën gebruikt.
 
KANKER:
Recent onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker van de maag en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een theelepel kaneel moeten nemen, een maand lang en drie keer per dag.
 
VERMOEIDHEID:
Recente studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om ongeveer 03:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week toe.
 
SLECHTE ADEMHALING:
Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun adem de hele dag door fris.
 
VERLIES VAN GEHOOR:
Dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder in gelijke delen ingenomen, herstelt het gehoor.
 
Weet je nog dat we kinderen waren? We kregen toast met echte boter en met kaneel erop gesprenkeld!
 
Misschien moet je dit met vrienden en familie delen. Iedereen heeft hulp voor de gezondheid nodig.
Wat zij er mee doen, moeten ze zelf weten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb